Blog

Timp de citit: 2 minute (406 cuvinte)

Cum sa utilizezi Instagram pentru construirea Brandului Personal

Cum sa utilizezi Instagram pentru construirea Brandului Personal

Oricat de buna ți-e ideea - fara marketing nu ai cum sa reusesti

Mi-aș dori sa ajung la cat mai multi consumatori. Mi-ar placea sa-mi pot promova mai mult activitatea!

Orice afacere ai avea, trebuie sa ai un singur scop in minte: Mesajul tau trebuie sa ajunga la cine are nevoie de el!

Iar asta se poate intampla doar prin promovare. Instagram este unul din cele mai utilizate instrumente de promovare. Acesta poate deveni un portofoliu modern in special pentru acei oameni care lucreaza in domenii creative. De asemenea, acesta construieste credibilitate pentru cei care doresc sa-si exercite roluri in marketing, in social media sau chiar intr-o zona tehnica.

Asadar, cum sa-ti construiesti si sa iti consolidezi o prezenta autentica, care te arate in cea mai buna lumina posibila?

 Defineste-ti obiectivul

Ca orice alt efort de branding personal, trebuie sa ințelegi intai care sunt obiectivele tale. Este un mediu in care sa-ti impartasesti munca? Sau sa-ti evidentiezi experienta? Sau poate sa-ti construiesti o retea? Cu cat mesajul este mai clar, cu atat va fi mai usor sa-ti faci profilul.

Poti sa te inspiri pentru idei si de la ceilalti utilizatori (influenceri, companii, profesionisti din acelasi domeniu si chiar brand-uri care par sa aiba aceiasi directie cu tine). Pune-ti aceste intrebari si cauta raspunsurile: Ce conturi iti plac? Cu care te identifici? Ce iti place din postarea sau profilul respectiv? Utilizeaza-le ca inspiratie pentru a te ghida in modul in care doresti sa arate profilul tau pe termen lung.

Legat de cum ar trebui sa abordezi Instagram-ul in comparatie cu alte platforme, primul sfat evident este sa ai in vedere ca este o platforma vizuala. Luand in considerare acest lucru, vei dori sa ai in vigoare o strategie pentru a-ti impartasi experienta prin fotografii, video si text scurt.

 Imbunatateste-ti profilul

Inainte de a adauga orice continut, vei dori sa iti configurezi profilul. Și asta inseamna a scrie o descriere clara care sa includa: numele tau complet, locul de unde esti activ, functia sau o descriere scurta a ta, compania la care lucrezi dar si cele la care ai lucrat – poti sa le si tag-uiesti, link-uri catre site-ul personal sau alte profiluri sociale, orice alte informatii importante despre experienta sau brandul tau.

Despre rolul pe care il are Instagram in Brandul Personal aflati mai multe in interviul avut cu Claudiu Margina, expert in promovare in social media. Interviul il puteti urmari mai jos:

1
5 elemente care construiesc un brand personal - S4...
Teama de expunere in branding personal

Postari Asemanatoare

Date de contact

Ne gasesti si aici

Cum platesc

Offline sau Online folosind un card bancar. Serviciile de plata online sunt efectuate prin MobilPay.

Image
Solutionarea Online a Litigiilor
Solutionarea alternativa a litigiilor