Cum sa crestem BRANDUL PERSONAL prin Networking

Cum sa crestem BRANDUL PERSONAL prin Networking

De ce merg oamenii la intalniri de business networking?

Pentru ca au primit o invitatie. Sau i-a trimis compania. Sau pentru ca au auzit de conceptul de networking si de intalnirile astea, dar nu stiu exact ce inseamna. E o secta? E un MLM? E o strategie. Si ca orice strategie de business, necesita pregatire. Obiective clare si buget. Si rabdare. Si... TIMP!

Acum 6 ani compania m-a trimis la un eveniment la care am fost invitati de catre un furnizor. Nu stiam ce gasesc acolo si nici ce inseamna networking intr-un cadru de business. Stiam doar ca am nevoie de carti de vizita. Mai participasem la evenimente, dar din umbra. Mai schimbasem o carte de vizita, la o tigara, dar timid. Culmea, prima intalnire a fost intr-o cafenea. Am gasit acolo un grup de oameni, aparent prieteni, care se intalneau dimineata la cafea si isi mai aduceau si prietenii si partenerii cu ei. Am vazut ca faceau schimb de informatii, evenimente si chiar clienti.

Socul mare a fost ca stand in jurul unei mese U shape, la un moment dat am auzit ca trebuie sa ma ridic in picioare si sa ma prezint. In 60 de secunde. Ce sa spun? De unde sa incep? Cum sa ma adresez? Pot sa citesc de pe foaie? Pot sa fug? A fost horror. Tin minte perfect ca am simtit picaturi de transpiratie pe spate!

Acum, la ani distanta de acel prim contact, am invatat sa ma prezint, sa dau mana ferm, sa am o carte de vizita pregatita oricand, sa merg la orice eveniment, sa zambesc cu incredere si sa ascult.

Business Networking-ul nu a fost inventat de noi. Doar ca la noi este prea putin promovat. Este un instrument excelent de marketing, vanzari si PR. Si una din cele mai eficente metode in raport calitate-pret. 

Dar tineti minte!
Networkingul este despre construirea de relatii pe termen lung, nu este despre vanzari rapide.

Facem networking instinctiv, din nastere.

Acorda timp oamenilor sa te cunoasca si investeste timp in cunoasterea lor.

Clientul te cumpara pe tine inainte de a cumpara produse si servicii!

Oamenii NU fac business cu companii, ci cu alti OAMENI, iar contactul direct este una dintre cele mai puternice si eficiente metode de promovare.

Despre rolul networkingului in Brandul Personal aflati mai multe in interviul avut cu Roxana Domnica, fondator MORE Networking. Interviul il puteti urmari mai jos:

Daca ai inceput sa lucrezi la brandul tau personal, te felicit!

Ma bucur ca te-ai hotarat sa faci primii pasi catre ceea ce poti deveni tu, ca brand autentic si aliniat cu cine esti, cu adevarat, in interior. Eu am convingerea ca oricine are potentialul si instrumentele pentru a deveni cunoscut si apreciat pentru cine este si ce are de oferit.

Iti ofer GRATUIT ebook-ul Kitul de brand personal care te va ajuta sa iti clarifici despre ce vrei sa fie brand-ul tau personal si te va ajuta sa faci primii pasi in exprimarea acestuia.

Pentru orice intrebari te rog sa imi trimiti un email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. si iti voi raspunde cu mare drag!, Cristina Norocel, consultant in marketing si comunicare